prins marcus theelianthus van 't loo voert theebukkers aan in 2017

Prins Marcus Theelianthus van ’t Loo voert Theebukkers aan in 2016-2017

Tot de 11e van de 11e 11 minuten over 11 was het het best bewaarde geheim van Bukkersgat. Prins Marcus Theelianthus van ’t Loo zwaait het komend seizoen de scepter als Prins der Theebukkers. Prins Horecus van Lierichem werd eerder op de avond keurig afgeserveerd en gaat weer als Flip van Adrichem door het leven. Met zijn afscheid kwam er een einde aan een mooi carnavalsjaar. De temperatuur in partycentrum De Rank was al tot grote hoogte gestegen na de smaakvolle afgang van Horecus. Met de letterlijke woorden van de oude Prins “ik laat het wel over me heen komen” heeft hij na de afgang toch kleur moeten bekenen en kwam tot de conclusie dat zwart toch het best afkleed.

Toen om 11 over 11 Prins Marcus Theelianthus van ’t Loo, onder het toeziend oog van vele ‘Vrienden’ en Carnavalsvierders van de andere twee Westlandse Carnavalsverenigingen, uit het attribuut stapte werd vervolgens niet veel later het absolute kookpunt bereikt. Het Bukkersgat trilde op zijn grondvesten! Na de grandioze eerste polonaise van de nieuwe Prins en zijn Raad van 11 kwam de ‘toost ‘ als geroepen. De Theebukkers lieten de vloeibare versnapering goed smaken en het vochtgehalte werd weer aangevuld. Het feest duurde vervolgens voort tot in de kleine uurtjes.Het bleef nog lang onrustig in Bukkersgat.

Eerder op de avond was al er afscheid genomen van Jaco Lemckert. Zijn oud-collega’s van de raad van 11 deden hem uitgeleide in een goed gevulde De Rank. Lemckert was meer dan 15 jaar lid van de Raad van 11 en de laatste jaren de drijvende kracht achter de optocht. Komend jaar is het thema van de optocht: “We geve d’r ’n draai an”. Het lijkt ons reden genoeg om er weer iets moois van te maken.

Later meer….